Zoals ieder jaar organiseert Sprengeloo een Kerstproject waarbij onze leerlingen zich inzetten voor een goed doel. Het doel moet voldoen aan 3 pijlers:

  • maatschappelijk betrokken
  • lokaal
  • educatief

Dit jaar hebben we geld opgehaald voor de zomer-pakketten van Stichting Present. Dat is een verrassingspakket dat in de zomer wordt uitgedeeld aan gezinnen uit de minima. Op die manier kunnen ouders hun kinderen bijvoorbeeld trakteren op een ijsje of dagje uit, wat ze anders niet zouden kunnen doen.

Vol trots en dankbaarheid kunnen we vertellen dat het is gelukt een goed gevuld zomerpakket samen te stellen. Van het opgehaalde geld hebben we gezorgd voor elk gezin een sporttas, een avondje ‘uit eten’ bij restaurant Malkenschoten, een bioscoopochtend bij Vue Cinema Apeldoorn, een ijssalon-bon t.w.v. 10 euro en ook stichting Present heeft een ‘dagje uit’ geregeld naar bijvoorbeeld Apenheul, Julianatoren, Monkeytown etc. Voor een aantal gezinnen met oudere kinderen hebben we van het opgehaalde geld entreetickets voor het Klimbos gehaald.
Naast de dagjes uit, hebben we ook allerlei knutselspullen, buitenspeelgoed en kantoorartikelen kunnen regelen. Bovendien heeft elke mentorklas naar eigen inzicht het zomerpakket nog aangevuld met eigen spullen/ dagjes uit etc.

We willen alle ouders en leerlingen maar ook de meewerkende bedrijven en attracties die op wat voor een manier dan ook een steentje bij hebben gedragen, hartelijk bedanken! We hebben de wereld (dicht om ons heen) een stukje mooier gemaakt met zijn allen.