Wellicht heb je al eens gehoord van de term Studiekeuzemaand. In oktober en november zijn er diverse informatieve evenementen die je kunt bezoeken in jouw zoektocht naar een passende vervolgopleiding.
Hieronder vind je een (beknopt) overzicht van de evenementen waarbij je kennis kunt maken met verschillende mbo instellingen uit de regio:
Onderwijsbeurs Noordoost
De onderwijsbeurs Noordoost is een groots studiekeuze evenement in de IJsselhallen in Zwolle en wordt op 7&8 oktober gehouden. Toegangsbewijzen zijn gratis, maar vooraf aanmelden is verplicht!
NXTLVL
NXTLVL is een jaarlijkse opleidingsmarkt die in de avond van 12 oktober gehouden wordt  in het gebouw van Aventus. Verschillende mbo scholen uit de regio informeren leerlingen maar ook ouders over een aantal van hun opleidingen. Voor deze avond is een (gratis) toegangsbewijs noodzakelijk. Leerlingen ontvangen deze van de decaan. Uiteraard hebben ook ouders/begeleiders van de leerlingen toegang op vertoon van het toegangsbewijs.
In het kader van het (wettelijk verplichte) Loopbaan Oriëntatie & Begeleiding (kortweg LOB) onderwijs is deelname aan minimaal één live voorlichtingsmoment verplicht voor leerlingen uit klas 3. Leerlingen krijgen tijdens een korte presentatie van de decaan een magazine en een toegangskaart. Daarnaast krijgen leerlingen via SOMtoday een LOB verwerkingsopdracht mee. De uitwerking van die opdracht moeten leerlingen uploaden naar hun Loopbaandossier in Grip (voorheen Qompas). Uiteraard worden leerlingen hierin begeleid door de mentoren!
Open Dagen kalender
Zodra de Open Dagen kalender van 2022-2023 beschikbaar is, wordt deze gedeeld op de website. Op dit overzicht vind je alle informatieavonden en Open Dagen van de regionale mbo instellingen als Aventus, Deltion, Yuverta, Landstede en Rijn IJssel.
Online
Online vind je tal van websites die gericht zijn op keuzehulp mbo opleidingen. De meest bekende is www.kiesmbo.nl
Brochures
De nieuwste edities van de opleidingsbrochures zijn verkrijgbaar via de decaan. Loop eens binnen op het decanaat in de techniek toren en scoor de opleidingsbrochure van jouw vervolgopleiding!