Het zijn lastige tijden voor studiekiezers. Sinds de aankondiging van de eerste corona-maatregelen maanden geleden is men dan ook druk in de weer geweest met het analyseren van de impact en het ontwikkelen van mogelijke plannen. Inzet van die plannen was hoe de Onderwijsbeurs Noordoost op een veilige, verantwoordelijke maar ook zinvolle manier  georganiseerd kon worden. Helaas is de conclusie dat dit niet mogelijk is zolang de huidige anderhalve meter maatregel van kracht is. De Onderwijsbeurs Noordoost 2020 kan helaas geen doorgang vinden.

Alternatief
Om leerlingen toch te kunnen helpen met hun studiekeuze vindt die voorlichting online plaats. Op 21 t/m 26 september aanstaande organiseren de Onderwijsbeurs Noordoost de Studiekeuzelab Voorlichtingsweek. Een week lang iedere dag diverse interactieve en informatieve online voorlichtingen in samenwerking met ruim 40 onderwijsinstellingen en jongerenorganisaties. Maar ook met ruimte voor individuele studiekeuze coaching. Aanmelden is mogelijk op voorlichtingsweek.nl De voorlichtingsweek is interessant voor zowel de leerlingen als voor de ouders.

Wat staat je te wachten?

  • Ruim 60 interactieve online voorlichtingen;
  • Stel je vragen tijdens het webinar;
  • Verschillende onderwerpen, zoals: Sterke Punten Training, info over studeren in het hoger onderwijs, voorlichtingen over een stap naar het buitenland en speciale webinars voor ouders;
  • Gratis 1-op-1 studiekeuze-coaching (in 15 minuten);
  • Studenten en voorlichters van ruim 40 scholen en opleidingen die alles vertellen over hun school en opleidingen;
  • Info voor elk niveau: vmbo, havo, vwo en mbo!

Bekijk het programma en meld je gratis aan op voorlichtingsweek.nl. Of check de Voorlichtingsweek tips voor meer info.
Tot op de Studiekeuzelab Voorlichtingsweek!