Decanen zijn gespecialiseerd in studie- en beroepskeuze. Bij hen kun je terecht voor informatie en advies.
De heer N. Zintel is de decaan van Sprengeloo: n.zintel@sprengeloo.nl.

Tijdens je hele schoolloopbaan moet je keuzes maken. Welk niveau ga je doen? Welke sector/welk profiel ga je kiezen? Welke vakken wil je laten vallen? De moeilijkste keuze is misschien wel de keuze voor een vervolgopleiding. Welke opleiding past bij jou? En voor welk ROC ga je kiezen?In de eerste plaats heb je een persoonlijke mentor die je helpt bij je keuzes door middel van loopbaanoriëntatie en -begeleiding (LOB). Kom je er niet uit dan kan de decaan misschien helpen. Hij geeft informatie en advies over vakkenpakketten, vervolgopleidingen en beroepen, bijvoorbeeld door middel van brochures, adviesgesprekken of interessetesten. Je kunt een afspraak met hem maken; ook je ouders zijn hierbij welkom.

Bij de keuze voor een vervolgopleiding ga je zelf natuurlijk ook op onderzoek uit. Op internet is informatie te vinden en daarnaast bezoek je open dagen om te weten te komen of een ROC en/of een opleiding bij jou past. Bij de decanenkamer kun je folders vinden en meenemen van verschillende mbo’s en opleidingen.

Verder staan op deze decanaat pagina’s overzichten van open dagen, handige tips en links naar websites met betrekking tot jouw studieloopbaan. Het is aan te raden om regelmatig deze pagina te lezen, zeker als je in je eindexamenjaar zit!

Dhr. Zintel: "Wees verstandig
kies met je hart!"

Het leven is een aaneenschakeling van het maken van keuzes. Van het kiezen van je ontbijt tot  je levenspartner, van je beroepskeuze tot je vakantiebestemming. Keuzes met kleine impact of juist hele grote; voor veel leerlingen is keuzes maken lastig. Daarom is er in het begeleidingsapparaat van school een decaan die je kan helpen om tot een keuze te komen, want uiteindelijk ben  jijzelf verantwoordelijk voor de keuzes die je maakt!

Vrienden van Sprengeloo, samen werken aan de toekomst

Lees meer...