Na de NXTLVL avond van maandag 11 november 2019 staat er voor alle 3e klassers een vervolgactiviteit op het LOB programma. Op woensdag 12 februari 2020 gaan de leerlingen uit klas 3 een dagdeel meelopen op het mbo tijdens de zogeheten OpZicht meeloopdag.

Programma:
– 09:00 uur tot 12:00 uur KB/GL/TL/Mavo-leerlingen (aanwezig 08:45 uur)
– 13:00 uur tot 15:00 uur BB-leerlingen (aanwezig 12:45 uur)

Hiervoor moeten de leerlingen zichzelf via een online inschrijfmodule aanmelden bij een opleiding van hun keuze. Deze inschrijfmodule is actief van 9 december 2019 (07.00 uur) t/m 10 januari 2020 (sluit om 21.00 uur). Tijdig aanmelden is raadzaam, want per deelnemende opleiding is slechts een beperkt aantal plekken beschikbaar i.v.m. veiligheidsprotocollen!

LET OP! Leerlingen moeten op eigen gelegenheid naar de OpZicht dag reizen, maar niet alle deelnemende opleidingen zijn in Apeldoorn! Wil je bijvoorbeeld meelopen bij een opleiding van Helicon, dan moet je naar Velp!

OpZicht is een verplichte LOB activiteit dus de reguliere lessen van 12 februari vervallen. Zoals bij alle LOB activiteiten moeten de leerlingen deze dag voorbereiden, vastleggen in een verslag en reflecteren op hun keuzeproces als onderdeel van hun loopbaandossier. Leerlingen die om welke reden dan ook de OpZicht dag verzuimen moeten een vervangende opdracht maken. In voorkomende gevallen zal de mentor of decaan contact opnemen met de betreffende leerling.

Voor alle informatie en aanmelden check je www.beroepskolom-stedendriehoek.nl. In de Magister mail ontvang je binnenkort het programmaboekje met informatie over de deelnemende mbo scholen en een korte beschrijving van de deelnemende opleidingen. Mentoren besteden aandacht aan OpZicht tijdens de mentorles.