Wellicht heb je al iets gehoord over November Studiekeuzemaand. Hier een (beknopt) overzicht van de evenementen waarbij je kennis kunt maken met verschillende mbo instellingen uit de regio:
NXTLVL
November is de maand waarin traditioneel de NXTLVL avond wordt gehouden, maar vanwege de Corona voorschriften kan deze informatieavond niet doorgaan in de vorm die we gewend zijn. In plaats daarvan is de gehele maand november uitgeroepen tot studiekeuzemaand en zijn er allerlei online evenementen georganiseerd waarop leerlingen maar ook ouders zich kunnen laten informeren over de overstap naar een vervolgopleiding, de verschillende mbo scholen uit de regio en een aantal van hun opleidingen.
Opleidingen presenteren zich via filmpjes en brochures, maar ook zijn er volgens een vooraf vastgesteld schema live voorlichting momenten waarop de leerling vragen kan stellen via een live-chat.
In het kader van het (wettelijk verplichte) Loopbaan Oriëntatie & Begeleiding (kortweg LOB) onderwijs is deelname aan minimaal één live voorlichtingsmoment verplicht voor leerlingen uit klas 3. Leerlingen hebben van hun mentor een magazine gekregen en een instructieblad met stappenplan en inlogcode waarmee ze kunnen inloggen op de website. Van de decaan hebben leerlingen via Magister een LOB verwerkingsopdracht gekregen. De uitwerking van die opdracht moeten leerlingen uploaden naar hun Loopbaandossier in Qompas. Uiteraard worden leerlingen hierin begeleid door de mentoren!
Mevrouw Rouw heeft voor het gemak van alle betrokkenen een korte instructiefilm gemaakt: https://youtu.be/XZoNxhsUp24
Voor 4e jaars leerlingen worden de online activiteiten van harte aanbevolen, zeker voor degenen die nog niet weten welke opleiding ze willen gaan doen na het behalen van hun diploma. Ook leerlingen die al wel weten welke opleiding ze willen gaan doen of zich zelfs al hebben aangemeld kunnen de online evenementen in de studiekeuzemaand een waardevolle aanvulling zijn.

Het online event @aventus
Op 9, 10 en 11 november 2020. Bekijk op aventus.nl/online-event een overzicht van alle verschillende activiteiten van @aventus. Via deze pagina’s kun je je aanmelden voor de onderstaande activiteiten:

 • DE AGENCY // online Aventus game
 • AVENTUS LIVE // 16 livestreams over onze opleidingenrichtingen
 • AVENTUS LIVE // ouderavond
 • Online studiekeuzebegeleiding

Studiekeuzelab Voorlichtingsweek
Kan jij wel wat hulp gebruik bij je studiekeuze? Dan is dit iets voor jou! De Studiekeuzelab Voorlichtingsweek van maandag 16 t/m zaterdag 21 november. Zes dagen lang live webinars over alles wat je wilt weten voor het maken van een studiekeuze. Dat wil je toch niet missen? Ga voor het programma en gratis aanmelden naar voorlichtingsweek.nl en volg een aantal webinars.

Ben jij een echte avonturier en droom jij van een (gedeeltelijke) studie, stage of tussenjaar in het buitenland? Check dan ook het online programma van de International Days op 18 en 19 november! Het programma en gratis aanmelden doe je ook op voorlichtingsweek.nl. Alles overzichtelijk op één plek.

Wat staat je te wachten? 

 • Meer dan 80 interactieve webinars voor de Studiekeuzelab Voorlichtingsweek;
 • Stel meteen al je vragen tijdens het webinar;
 • Gratis 1-op-1 studiekeuze-coaching (in 15 minuten)
 • Ontdek je talenten met de ‘Sterke Punten Training’
 • Info voor elk niveau: vmbo, havo, vwo en mbo!

En voor de International Days:

 • Meer dan 50 inspirerende webinars;
 • Info over een stap naar het buitenland op het gebied van een studie, stage en tussenjaar.

Check voorlichtingsweek.nl of lees deze Voorlichtingsweek tips nog even door.
Tot op de Studiekeuzelab Voorlichtingsweek of International Days!


Aeres informatieavond:
Op 12 november a.s. vindt onze online-informatieavond plaats voor de opleidingen Groen, Bloem en Styling & Design. We willen er graag een persoonlijke digitale ervaring van maken voor de leerlingen.

Aanmelden kan via deze link: https://www.aeresmbo.nl/agenda/velp/informatieavond-12-november-2020
We mailen tijdig een uitnodigingslink van het exacte tijdsblok aan de belangstellenden.