Project CKV/Maatschappijleer/Burgerschap

Met klas 3 naar de voorstelling ‘TEUN’.

Met smartphones die zijn uitgerust met camera en internet lijken jongeren zelfredzaam, maar ook kwetsbaar. Bijvoorbeeld als het gaat om ‘sexting’: het verzenden van seksueel getinte foto’s en filmpjes via sms, WhatsApp, Facebook of andere apps.

Op vrijdag 18 oktober brengen alle derdejaars leerlingen van Sprengeloo een bezoek aan de voorstelling ‘Teun ‘ in Orpheus.  Een voorstelling over de gevolgen van ‘sexting’.

In de week vooraf aan de voorstelling zal er tijdens de lessen Maatschappijleer aandacht besteed worden aan dit onderwerp doormiddel van voorlichting en gaan we met elkaar in gesprek over de vragen, twijfels,  gevolgen en problemen die rond dit thema leven.

Een voorstelling meemaken in Orpheus is natuurlijk ook erg bijzonder en vanuit het vak CKV worden leerlingen aangespoord goed te kijken naar zaken die in een theater gebeuren. Hoe gaat zo’n bezoek aan een schouwburg? Hoe ziet het decor eruit? Het licht? Welke techniek komt er allemaal bij kijken ? enz. Een hele ervaring weer!

We hopen op een interessant en vooral leerzaam project.

 

Namens de docenten CKV en maatschappijleer,

N. Sirre, J. Brink, A. Balkoe, L.Schoonen, I. Jager en J.Kneijber