Het jaarlijkse hoogtepunt op de Sprengeloo schoolkalender is de dag van de diploma uitreiking. Op 3 juli 2019 werden ruim 260 eindexamenleerlingen feestelijk onthaald middels een defilé van fraaie voertuigen die de geslaagden voor de deur afzetten. Zo mogelijk nog fraaier was de galakleding die alle passagiers aan hadden. Schitterende jurken, keurige 3-delige kostuums en zelfs een marine tenue flaneerden over de rode loper.

Het hoofdprogramma vond plaats in de sporthal van Sprengeloo die voor de gelegenheid was omgetoverd tot schouwburg. De meer dan 1300 zitplaatsen waren in een mum van tijd bezet. Na toespraken van de heer Koopmans (coördinator leerjaar 4, de heer van Dijken (directeur van Sprengeloo) en twee verbluffend optredens van de docentenband van Sprengeloo gingen de leerlingen voor de laatste keer naar een lokaal waar de mentoren de diploma’s uitreikten ter ondertekening door de rechtmatige eigenaar.

De avond werd afgesloten met een druk bezocht gala, waarbij zelfs een enkele ouder dit feestje niet aan zich voorbij wilde laten gaan. Als klap op de vuurpijl wonnen de Oranje leeuwinnen in de halve finale wedstrijd van Zweden. Al met al een onvergetelijke dag, vooral voor alle geslaagden! Nogmaals gefeliciteerd en ook nogmaals dank voor iedereen die heeft bij gedragen aan deze geweldige dag.

Voor de liefhebbers nog wat cijfers:
Basis beroepsgerichte leerweg: 98,4%
Kader beroepsgerichte leerweg: 98%
Theoretische/gemengde leerweg (MAVO): 96,2%

Totaal: 97,4% geslaagd