Terug naar Agenda

Onderwijsbeurs Noordoost

Op de beurs zijn ruim 90 (onderwijs)instellingen op mbo, hbo en universitair niveau aanwezig. Door in gesprek te gaan met voorlichters en studenten gaan je leerlingen op verkenning in de wereld van toekomstige studies en beroepen. Voor diegene die het graag wat verder van huis zoeken is er een Internationaal plein met informatie over studies, taalreizen of een tussenjaar in het buitenland.

Uitdagende sessies & interessegebied voorlichtingen voor elk niveau

Om een goed beeld te krijgen van verschillende interessegebieden en welke opleidingen daarbij passen, vinden er voor elk niveau interessegebied voorlichtingen plaats. In deze interactieve sessies leren leerlingen wat het inhoudt om een opleiding binnen een bepaald interessegebied te volgen en welke beroepsperspectieven hierbij aansluiten. Om eerst wat meer over jezelf te leren, sluit je aan bij de Sterke Punten Training. Ben jij een geboren leider, een inspirerende verteller of juist een georganiseerde planner? Ontdek het op Onderwijsbeurs Noordoost. De sessies zijn gratis te bezoeken en vooraf aanmelden is niet nodig.

Dit jaar nieuw: MBO Boulevard

Een beter zicht op de vele mogelijkheden binnen het mbo met het uiteindelijke doel: iedere leerling op de juiste opleidingsplek. Op de MBO Boulevard presenteren Deltion College, Cibap, mbo Menso Alting, Landstede, SVO en Zone.college gezamenlijk hun aanbod. De interessegebieden staan centraal en er vinden doorlopend voorlichtingen plaats. Vervolgens kunnen leerlingen op onderzoek uit om te ontdekken welke opleidingen zij binnen die gebieden bij de mbo-instellingen kunnen volgen.

Neem ouders ook mee op expeditie

Ouders spelen een grote rol bij de studiekeuze van hun kind. Het zou jammer zijn als zij deze expeditie moeten missen, nodig hen ook uit en breng hen op de hoogte van Onderwijsbeurs Noordoost. Op de website vind je digitale posters en flyers, maar ook doorstuurteksten over de beurs die je direct naar ouders (en leerlingen) kunt mailen of op de schoolsite kunt plaatsen. Handig toch?