Nog heel even te gaan tot 1 mei… Dan sluit landelijk de aanmeldingsperiode voor vervolgopleidingen. Na 1 mei aanmelden kan ook, maar het mbo heeft dan het recht om je te weigeren omdat een opleiding inmiddels ‘vol’ zit.

De meesten van jullie hebben zich al aangemeld. Toch is er ook een aantal leerlingen die zich nog niet aangemeld hebben (Je mentor heeft in dat geval als het goed is al contact met je opgenomen) of nog aan het twijfelen is welke mbo-opleiding het beste bij hem/haar past.

Maar ook leerlingen die zich al aangemeld hebben willen soms toch nog wat vragen stellen over de gekozen opleiding. Aventus kan hierbij op verschillende manieren helpen!

Hieronder een opsomming van online oriëntatie mogelijkheden die Aventus heeft ontplooid om jullie zo goed mogelijk te ondersteunen bij jullie studiekeuze in deze bijzondere tijd, maar ook om vragen te beantwoorden van de reeds aangemelde leerlingen of hun ouders.

Livestreams
Een selectie van onze opleidingen gaat live op onze Insta Stories!

De livestreams zijn voor iedereen toegankelijk en zijn laagdrempelig. Er hoeven vooraf geen persoonlijke gegevens worden ingevuld.

Leerlingen kunnen tijdens de livestream vragen stellen aan Aventus docenten en studenten. Zij beantwoorden hem dan direct. Na de stream kan doorgepraat worden door een DM te sturen op Facebook/Instagram of te appen naar 06 – 11 95 54 63. Medewerkers van Aventus zitten dan klaar!

Donderdag 16 april zijn ze van start gegaan met de livestream voor de opleiding Verzorgende IG & Maatschappelijke Zorg. Deze is gepromoot via social media en was een groot succes. Alle aangemelde leerlingen voor deze opleiding waren ook persoonlijk uitgenodigd zodat zij in ieder geval hun vragen konden stellen. Er waren continu 60 tot 70 personen in de stream. Inmiddels is de live stream al ruim 800 keer teruggekeken via Instagram.

De livestream kan teruggekeken worden via deze link: https://www.youtube.com/watch?v=3rtrjUhhJwo

 

De volgende opleidingen zijn in de komende periode live te bekijken:

Dinsdag 21 april – 19.30 uur: Human Technology, ICT en Software developer

Woensdag 22 april – 19.30 uur: Laboratorium
Donderdag 23 april – 19.30 uur: Retail & Ondernemerschap

Dinsdag 27 april – 19.30 uur: Mediamanager, Mediaredactie en Mediavormgever

Meer opleidingen volgen in de komende dagen, houd de Aventus website in de gaten!
Bekijk hiervoor de livestream op de Insta Stories van Aventus: www.instagram.com/aventus_school/

Ouder-coach
Aventus krijgt via de social kanalen regelmatig vragen van ouders. Hun kind gaat naar een vervolgopleiding in het mbo. Weer een nieuwe fase in het leven van hun zoon/dochter, dat is best spannend!

Hebben ouders vragen over het maken van een keuze, aanmelden, de start van een nieuwe opleiding of over praktische zaken zoals studiefinanciering? Aventus biedt een ‘ouder-coach’ die al deze vragen kan beantwoorden. Ouders kunnen een bericht sturen op Facebook, Instagram of via Whatsapp: 06 – 11 95 54 63.

Studiekeuzeadviesgesprek
Leerlingen die zich nog niet hebben aangemeld voor een opleiding en ondersteuning nodig hebben bij hun studiekeuze, kunnen gebruik maken van een studiekeuzeadviesgesprek op afstand. Zij kunnen hun vragen mailen naar het mailadres: studiekeuzeadvies@aventus.nl

De medewerkers van het Loopbaan Expertise Centrum zitten klaar om de vragen via mail te beantwoorden of een telefonisch gesprek/videochat te voeren met deze leerlingen.

Social kanalen
Veel vragen komen binnen via Facebook, Instagram en whatsapp. Leerlingen kunnen uiteraard hun vragen via deze social kanalen blijven stellen. Medewerkers van het webcare team staan dagelijks (ook in het weekend) van 08.00 tot 22.00 uur klaar om vragen van leerlingen over opleidingen en hun studiekeuze te beantwoorden.

www.facebook.com/aventus.school

www.instagram.com/aventus_school

Whatsapp: 06 – 11 95 54 63

Daarnaast kunnen leerlingen en ouders Aventus bereiken via het gratis telefoonnummer 0800 – 444 5555 en het contactformulier op de site https://nl.tfaforms.net/178.


Welkomstgesprekken
Omdat de welkomstdagen en kennismakingsgesprekken zijn komen te vervallen, worden reeds aangemelde leerlingen gebeld door het team van de gekozen opleiding voor een kennismakingsgesprek en om vragen te beantwoorden.

Nog meer info via decaan
Het opleidingsaanbod van alle mbo instellingen verandert (bijna) jaarlijks omdat het onderwijs wordt afgestemd op de regionale onderwijsbehoefte. Er is vanuit Aventus nieuws over:

  • een brede Techniek opleiding
  • extra informatie behorende bij Human Technology, ICT en Software Developer (Creative Industry)

Wil je meer informatie over deze opleidingen dan kun je bij mij terecht maar natuurlijk ook rechtstreeks contact opnemen met Aventus. Dan heb je alle informatie uit eerste hand!

Tenslotte nog dit: ook Bouwmensen heeft een kort voorlichtingsfilmpje gemaakt over hun opleidingsaanbod.

Hartelijke groet,

Meneer Zintel

decaan