The Christmas Carol Contest voor basisscholen

Beste basisschool(leerling),

Zoals ieder jaar organiseert Sprengeloo een Kerstproject waarbij onze leerlingen zich inzetten voor een goed doel. Het doel moet voldoen aan 3 pijlers:

  • maatschappelijk betrokken 
  • lokaal
  • educatief

Dit jaar willen we geld ophalen voor de zomer-pakketten van Stichting Present. Dat is een verrassingspakket dat in de zomer wordt uitgedeeld aan gezinnen uit de minima. Op die manier kunnen ouders hun kinderen bijvoorbeeld trakteren op een ijsje of dagje uit, wat ze anders niet zouden kunnen doen. Samen met u willen wij een aantal gezinnen voorzien van een goed gevulde zomer-pakket.

Kerstmarkt donderdag 20 december

Vast onderdeel van het project is de Kerstmarkt, die dit keer een iets andere invulling heeft en daarom ‘Kerstmarkt met DOE-activiteiten’ wordt genoemd. Er zijn diverse spelletjes te doen, verschillende creatieve activiteiten of zelfs je eigen snacks te maken. De loterij is er ook weer en we hopen ook weer een gesponsorde veiling te kunnen houden. Kortom, er is voor jong en oud weer genoeg te beleven!

Meedoen als basisschool

Een aantal scholen heeft al eens geïnformeerd of ze op een of andere manier kunnen bijdragen aan de Kerstprojecten van Sprengeloo. Aan die wens is gehoor gegeven met het volgende idee: Vorm als basisschool een koor en kom op de Kerstmarkt Kerstliederen zingen.

Spelregels:

  • er kunnen maximaal 8 koren meedoen
  • deelnemende scholen worden als partner van dit Kerstproject vermeld in berichtgeving
  • één koor per basisschool, maar koorsamenstelling mag desgewenst gewisseld worden.
  • een koor bestaat uit minimaal 15 zangers/zangeressen
  • kinderen van alle leeftijden/groepen mogen meedoen
  • ieder koor zingt ‘Stille Nacht’ (zie bijlage voor bladmuziek)
  • daarnaast mag je nog twee Kerstliedjes vrije keuze instuderen, maar dat hoeft niet!

Naast een deskundige vakjury heeft ook het publiek een stem. Door betaalmuntjes te doneren aan een koor kan een bezoeker van de markt een stem uitbrengen.

Wanneer de vakjury ziet dat een koor zijn best heeft gedaan, verdient het voor elk koorlid een muntje. Daarbij kan 1 school de wisselbeker winnen. Het oordeel van de vakjury en de publiekstemmen samen zullen uitwijzen wie de winnaar is. Het is dus slim om zo veel mogelijk ‘stemmers’ (ouders en collega’s) mee te nemen naar de Kerstmarkt.

De verdiende munten mogen de kinderen vervolgens uitgeven op de Kerstmarkt.  Natuurlijk kunnen de munten ook rechtstreeks worden geschonken aan het goede doel.

Voor deelname en meer informatie (laat je juf of meester) mailen naar Nienke Baars (n.baars@veluwseonderwijsgroep.nl)Contactgegevens

Postadres
Postbus 2939
7301 EH Apeldoorn

Bezoekadres
Sprengenweg 81 in Apeldoorn
(ingang Prinses Beatrixlaan)

(055) 357 53 12 (ziekmeldingen)
(055) 357 53 00
info@sprengeloo.nl
Privacyverklaring